Experiència d’un Jove Qualificat (JoTReS)

Amb aquestes línies m’agradaria contar-vos la meva experiència com a jove qualificat i com a investigador de l’IdISBa (Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears).

Ser un jove qualificat no és més que haver-te apuntat al Programa SOIB JOVE- Qualificats Sector Públic finançat pel SOIB amb el cofinançament del Fons Social Europeu (FSE) i la Garantia Juvenil, que es posa en marxa per fomentar la inserció laboral dels joves. Per poder accedir-hi has de complir una sèrie de característiques;  ser un  jove menor de  30 anys amb estudis, no pots estar treballant ni estudiant en el moment d’incorporar-te i has  d’estar inscrit al SOIB i al programa de garantia juvenil.

Dir que estic molt a favor de la iniciativa d’aquest programa, ja que actualment els joves ens trobem amb una dificultat molt gran per trobar un treball al nivell dels nostres estudis i sobretot relacionat amb el que hem estudiat i ens agradaria treballar al nostre dia a dia.  Cert és que també hi ha limitacions per poder tornar a accedir a aquest programa, ja que un cop haver complert el teu període com a jove qualificat és molt difícil poder accedir-hi un altre vegada, però no ens hem d’oblidar que l’objectiu d’aquest és fomentar la inserció laboral dels joves, per tant, té sentit que cerquin incorporar nous joves. Des de l’IdISBa han anomenat aquest projecte com a JoTReS (Joves Talents en Recerca En Salut), de manera que deixa molt clar quin perfil se cerca per incorporar a la seva plantilla de treball.

Aquesta nova experiència per a mi va començar el 15 de setembre del 2017, actualment porto treballant aquí, aproximadament, 10 mesos. Abans de començar a explicar les meves tasques, el meu aprenentatge, m’agradaria dir que no estic treballant presencialment a la seu de l’IdISBa, que és a l’edifici S de l’Hospital Universitari Son Espases, sinó que ho estic fent a la Unitat d’Investigació d’Atenció Primària. Tot i no està treballant a Son Espases, la Unitat d’Investigació és una unitat més de l’IdISBa, malgrat estar situada físicament a un altre lloc.

Afrontava el nou lloc de treball amb molta il·lusió però a la vegada amb gran incertesa, ja que no sabia que trobaria, ni com encaixaria un psicòleg en el món de la investigació en l’àmbit d’atenció primària (que inicialment ho percebia com un àmbit molt clínic). La meva experiència com a investigador es basava amb el treball final de grau i el treball final de màster i els dos treballs enfocats cap al món de l’esport, experiències molt fructíferes i d’un gran aprenentatge per a mi.

Moltes són les coses que he anat aprenent al llarg d’aquests mesos, primer de tot, com funciona el món de la investigació, de les revistes,  el finançament dels projectes, com funciona la vida laboral d’un investigador, etc. A més a més, si parlo de coses més practiques, podria dir que he après a realitzar projectes d’investigació, a fer les gestions  dels  projectes, avaluar projectes, donar suport als investigadors assistencials, a fer millor les recerques bibliogràfiques, donar  d’alta projectes a les convocatòries de l‘Institut Carlos III, utilitzar diferents programes d’anàlisi de dades i creació de qüestionaris (SPSS, teleform, etc.), com funciona una Comissió d’Investigació i quins temes es tracten, a organitzar,  gestionar i  planificar unes jornades d’investigació, a fer de moderador de taules, a portar un projecte nou des de 0 com a investigador principal (juntament amb altres 2 investigadors principals),  etc. La llista de coses apreses és molt llarga, per tant, podria dir que he crescut molt com a professional.

Per acabar, dir, que hem queden aproximadament 5 mesos d’estar a aquest lloc de treball i segur que encara aprendré molt més i seguiré creixent com a professional.

 

Marc Sansó Bauzá

Jove Qualificat a la Gerència d’Atenció Primària

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Crea tu página web en WordPress.com
Empieza ahora
A %d blogueros les gusta esto: