Article d’opinió de Sergi Erill, membre del Comitè Científic Extern de l’IdISBa

M’han demanat que comentés la meva experiència amb l’IdISBa i el que significa per a mi i crec que he de començar advertint que difícilment puc ser imparcial (tot i que faré el que pugui per evitar qualsevol biaix): D’una banda conec en Miquel Fiol des de fa més de 45 anys i he tingut sempre amb ell una relació en què s’inclou l’admiració per la seva tasca professional, tenir-lo com a veïnat durant sempre massa curtes temporades i una amistat sincera amb la seva família. De l’altra, som un enamorat de Mallorca sense cap mena de reserva.

Quan en Miquel em va començar a parlar de l’Institut i de la seva implicació en el seu funcionament vaig pensar que potser s’havia embolicat en una tasca molt complicada i difícil de tirar endavant. Em vaig equivocar totalment. Com a membre del Comitè Científic Extern, he vist com l’Institut anava agafant força, com es complia el somni d’una Facultat de Medicina que havia d’aportar sinergies considerables, com la tasca de recerca s’incrementava tant en nombre com en qualitat des del 2013 fins ara i com l’acreditació atorgada per l‘Instituto de Salud Carlos III l’agermanava amb els millors centres de recerca de tot Espanya. ¿Es pot demanar més?

Veig que jo mateix m’he fet la pregunta que m’ha de portar a oferir alguns comentaris sobre que pot ajudar a l’IdISBa a fer-se més gran. Conec la tasca de l’Institut a través de les memòries científiques que ens arriben al nostre comitè i també, naturalment, per les informacions i explicacions que rebem en les reunions del comitè amb els membres rectors de l’Institut, reunions que, no puc estar-me de dir-ho, són tant una font de coneixement com de plaer per  l’acolliment que rebem i pel clima que les envolta. No he de donar aquí detalls però si crec que puc comentar que, des del meu punt de vista, convindria que s’estructurés millor la distribució dels grups de recerca, afavorint potser així l’obtenció d’ajuts financers externs i que en l’entorn dels assaigs clínics es fes un esforç per potenciar els de qualitat pensant sobretot en els que es realitzen en fases anteriors a la comercialització.

En qualsevol cas, veient el material humà de l’Institut només hom pot esperar un futur il·lusionador.

Sergi Erill

Foto: VilaWeb

 

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Crea tu página web en WordPress.com
Empieza ahora
A %d blogueros les gusta esto: