Quin dius que era el camí?

Sempre he admirat aquelles persones que, fixant-se un objectiu, saben traçar de principi a fi un camí en línia recta que evita els obstacles i transita plàcidament i sense ensurts cap a l’objectiu fixat. Sens dubte és una qualitat desitjable.

No ens enganem, qui redacta aquest article no sempre disposa de les habilitats mencionades a dalt. Potser per això, o potser per l’experiència de determinats objectius assolits, he de dir que tot i que sens dubte el camí més curt entre dos punts és la línia recta, no sempre aquesta línia recta és, un cop assolit l’objectiu i amb una mirada crítica, la millor de les opcions.

Tampoc hem de ser falsos, no s’admetria que ningú seleccionés un camí ple d’obstacles i corbes quan, just a la vora, hi ha un altre camí totalment planer i rectilini. No es tracta de d’això.

Idò, de què es tracta?

Es tracta de posar de manifest en aquestes quatre línies que en Toni, fa massa estona -perdó-, em va demanar que escrigués, que tot i les dificultats, tot i els obstacles, tot i les corbes, el que ha aconseguit l’IdISBa té un valor que va més enllà dels objectius en si mateixos. L’IdISBa ha assolit objectius que semblaven inabastables fins fa no gaire temps. L’obtenció de l’acreditació per part de l’ISCII, l’assoliment d’una normativa pròpia que regula la carrera dels i de les nostres investigadores, les convocatòries intramurals, els projectes impulsats amb el finançament de l’impost de turisme sostenible, l’increment pressupostari, la nova estructura fiscal, són només alguns exemples.

L’IdISBa ha crescut i ho ha fet acceleradament. Ha passat d’anar a quatre grapes a córrer com un adolescent en poc temps i el camí no sempre ha estat recte, ans el contrari, hi ha hagut corbes, corbes que, malgrat tot, ens han aportat coneixements i habilitats que si haguéssim fet el camí recte, no haguéssim adquirit.

Aprofitem-nos!!!

Aquestes habilitats, coneixements, experiències, visions, interacciones, són el capital real de l’IdISBa, són els elements que han de configurar i fer més planer el camí pel futur. No hem d’oblidar d’on venim, tampoc on som, però molt menys hem de perdre la gana que ens permeti avançar cap allà on volem esser.

L’IdISBa és on és perquè totes les institucions i totes les persones d’aquestes institucions      -personal investigador, gestor i de suport- han remat plegats per avançar. Cal avançar en la mateixa línia, enfortint les relacions, estimulant el que funciona i millorant el que no. Cal potenciar les sinèrgies, entremesclar coneixements i participar conjuntament dels èxits i fracassos -que també n’hi hauran.

Llavors, ara què?

Ara…comença la festa. És cert, s’han assolit fites importants, s’han dut a terme reconversions necessàries, s’ha construït sobre ciments sòlits, s’ha… el que vulgueu, però el que vulgueu es conjugarà en passat. Centrem-nos, no oblidem, però comencem a conjugar en futur.

L’IdISBa haurà d’emprendre noves reconversions, prendre decisions difícils, afrontar reptes més i més grans, perquè, d’aquí no tant, l’IdISBa deixarà l’adolescència per entrar a la vida adulta, i en aquesta vida adulta l’exigència és major.

L’IdISBa ha de continuar creixent. Potser si, per un cop, podria ser pel camí recte, però si no ho és, i torna a tocar el de corbes, recordeu que les corbes del passat ens han enfortit i ens han fet el que som avui. El camí no és únic, el destí sí: assoliu-lo.

No m’agradaria acabar aquestes, més de quatre, línies sense donar-vos les gràcies a tot@s vosaltres. Han estat quatre anys, senzillament, espectaculars, inoblidables. Han estat els quatre anys més intensos, durs i gratificants de la meva vida professional. El fet de poder participar en aquest projecte ha suposat per a mi una experiència indescriptible, un creixement personal i professional de primera línia. De debò, Gràcies!.

Ara és temps de canvi. Cal saba nova, noves forces, noves ganes, noves maneres d’encarar el futur, un futur que cal construir, un futur que no està escrit.

Ens veiem,

David Martínez

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Crea tu página web en WordPress.com
Empieza ahora
A %d blogueros les gusta esto: