Programa JoTReSdOS. En hores de son també es treballa

Com feim de tant en tant, avui hem visitat als investigadors/es dels mòduls F i I, on trobam la majoria de laboratoris, consultes, despatxos i tota mena d’aparells per a realitzar els seus projectes de recerca.

Ens hem citat amb na Maria Barceló, investigadora novella del grup d’Apnees i Hipopnees del Son de l’IdISBa, encapçalat pel Dr. Alberto Alonso. Ella és un dels setze Joves Qualificats contractats pel programa JoTReSdOS (Joves Talents en Recerca en Salut d’Objectiu Sapiencial) que forma part del Programa SOIB Joves-Qualificats Sector Públic Instrumental/Ajuntaments 2019, promogut pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i finançat pel Servei Públic d’Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu (FSE).

Na Maria ens convida a passar al laboratori on habitualment treballa, i ens explica que després d’estudiar Bioquímica a la Universitat de les Illes Balears, va fer les maletes amb destí a Barcelona per realitzar el Màster de Genètica i Genòmica a la Universitat de Barcelona.

La malaltia que estudien en el seu grup, la síndrome d’apnees i hipopnees del son (SAHS), es manifesta en repetides ocasions quan dormim i podríem definir-la com una aturada respiratòria transitòria, que pot variar entre uns pocs segons fins a més d’un minut. Aquesta aturada provoca una baixada de saturació de l’oxigen en sang, podent causar així una afectació multisistèmica.

En els diferents assajos clínics que el grup realitza, estudien la relació del SAHS amb altres malalties com la diabetis gestacional o el melanoma, entre d’altres, i la relació amb diversos condicionants com per exemple nins lactants, comparació entre pares i fills, etc.

Na Maria assegura que retornar al laboratori era un dels seus principals objectius; ho trobava a faltar, i que combinar-ho amb el contacte directe dels pacients a les consultes ha suposat un nou repte amb el qual ha reafirmat que va encertar en l’elecció dels estudis.

Per acabar, destaca l’oportunitat que ha suposat per ella l’IdISBa, on ha pogut començar en el món professional, des d’on de ben segur anirà obrint portes en la seva carrera investigadora.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea un sitio web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Crea tu página web en WordPress.com
Empieza ahora
A %d blogueros les gusta esto: