Programa JoTReSdOS. Entre assajos i electrocardiogrames.

Avui ens hem tornat a passejar pels passadissos dels mòduls F i I situats a la planta -1 de l’Hospital Universitari Son Espases. Allà ens hem citat amb n’Elena Rayó Gago, un dels setze Joves Qualificats contractats pel programa JoTReSdOS (Joves Talents en Recerca en Salut d’Objectiu Sapiencial) que forma part del Programa SOIB Joves-Qualificats Sector Públic Instrumental/Ajuntaments 2019.

Després de dos anys vivint a Barcelona, on va estudiar el Cicle Superior de Tècnic de Laboratori Clínic i Biomèdic a l’Escola Pia Nostra Senyora, n’Elena va confirmar que volia dedicar-se al món de la ciència. El seu primer contacte amb els laboratoris van ser les pràctiques que va realitzar a l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM). Un cop va acabar la seva formació a l’Escola Pia, va decidit tornar a Pollença, el seu lloc d’origen, amb la seguretat de saber cap on volia enfocar el seu futur.

A l’IdISBa, la pollencina concentra el seu gruix de treball en assajos clínics. Concretament, executa el procediment de les mostres, prepara caixes i tubs, els etiqueta i els guarda a l’ultracongelador, per finalment enviar les mostres als nòduls de l’Estudi Predimed-Plus. Per altra banda, també s’encarrega dels electrocardiogrames i de comprovar que la base de dades estigui actualitzada.

N’Elena des del primer moment es va sentir molt còmode i ben acollida per tot l’equip. A més, per a ella cada dia és diferent, ja que no té una rutina marcada, i això li permet conèixer diferents parts del procés de recerca.

La investigadora destaca que a través del programa JoTReSdOS ha tingut l’oportunitat de gaudir d’una feina relacionada amb la investigació biomèdica sense comptar amb l’experiència que aporta el món laboral.

A la pregunta d’on li agradaria veure’s a un futur pròxim, assegura que li agradaria continuar a l’IdISBa, ben a prop dels laboratoris i amb el mateix «bon rotllo» que han creat entre els companys.

En definitiva, seguim coneixent als Joves Qualificats que ja fa vuit mesos que començaren a treballar pel que s’havien format i preparat, vuit mesos d’aprenentatge i vivències que de ben segur ompliran la motxilla d’experiències per afrontar nous reptes en un futur no molt llunyà.

Deja un comentario

Crea una web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar