IM Médico és fa ressó del X Aniversari de l’IdISBa

L’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) va quedar constituït en 2013, fa ara 10 anys, fruit de l’associació i col·laboració entre diferents centres que desenvolupen activitats de recerca biosanitària i biomèdica en el territori de les Illes Balears. En aquest moment, es va pretendre unificar l’activitat dual existent entre l’Institut d’Investigació Sanitària de Palma (IdISPa) i la Fundació d’Investigació Sanitària Illes Balears Ramon Llull (FISIB).

Actualment, l’IdISBa és un organisme de titularitat pública de naturalesa institucional amb personificació privada, sense ànim de lucre. En 2019 va rebre l’acreditació de l’Institut de Salut Carlos III (ISCIII), situant-se, així, entre els centres d’excel·lència en recerca sanitària d’Espanya, a més de poder accedir, amb major facilitat, a projectes de recerca tant nacionals com europeus de gran rellevància. Com recorda, sobre aquest tema, el seu director científic, el Dr. Miquel Fiol, «l’obtenció d’aquesta acreditació va suposar un canvi fonamental respecte a les possibilitats de finançament de l’Institut, en poder participar en els projectes oferts per l’ISCIII i altres entitats, que exigeixen que es pertanyi a un institut acreditat per a poder concórrer a les seves convocatòries». «Això ha estat el fet més important», des del seu punt de vista.

L’Institut balear disposa, actualment, d’un espai físic de 6.062,77 m² destinats a l’activitat investigadora i la seva gestió (laboratoris, despatxos, sales de reunions, etc.). El nucli important de les infraestructures, amb 2.885,78 m², està situat a l’Hospital Universitari Són Espases, que com indica el Dr. Antonio Oliver, president de la Comissió d’Investigació de l’Hospital Són Espases, «continua sent el nucli de referència de l’institut, que alberga la majoria dels seus espais físics».

Una de les particularitats de l’Institut, d’acord amb el seu director gerent, Sergi Camacho, «és la territorialitat, a l’ésser l’únic Institut d’Investigació Sanitària que concentra tota l’activitat investigadora que es pot produir en la comunitat autònoma de Balears». A més, l’Institut compta amb altres valors, entre els quals cal destacar: un equip de gestió compromès i preparat que facilita les tasques dels grups de recerca i els permet un creixement progressiu. Així mateix, ofereix una visió transversal amb les diferents línies assistencials que acosten els resultats de la recerca a tots els seus ciutadans, amb la incorporació de l’Atenció Primària, l’Atenció Especialitzada i diverses plataformes cientificotècniques.

Reportatge complet al pdf adjuntat.

Font: IM Médico (04/05/2023)

Deja un comentario

Crea una web o blog en WordPress.com

Subir ↑

Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar